Op de foto staan de vier dokters van de kinderafdeling: dokter Emiel Baten, dokter Annick Van Cauter, dokter Luc Van den Broeck en dokter Tine Ysenbaert.

Elke ochtend komt de dokter naar je kamer om te zien hoe het met je gaat. Jij, je mama en papa kunnen dan ook vragen stellen.

Fien Vanderyse is de verantwoordelijke van de kinderafdeling.

De verpleegkundigen zorgen zowel overdag als 's nachts voor jou. Ze helpen je bij het wassen, geven je medicijnen, kijken hoe het met je gaat, komen je temperatuur meten en gaan soms mee als je een onderzoek nodig hebt.

Er is ook een kinderverzorgster. Zij helpt bij het opmaken van de bedden, poetst het speelgoed en doet nog veel meer.

Elke werkdag is er een speljuf aanwezig op de kinderafdeling. Zij zorgt ervoor dat je je hier leuk kan bezig houden.

Als de dokter toestemming geeft om uit de kamer te gaan, mag je met haar mee naar de speelhoek. Daar kan je spelen, knutselen, lezen of huiswerk maken. Als je op je kamer moet blijven, dan komt ze bij je langs met een boek, een film of een spel.

De speljuf legt je ook duidelijk uit wat er zal gebeuren tijdens een onderzoek of operatie en gaat met je mee.

De kinderpsychologe komt langs als jij of je mama of papa zich zorgen maken. Ze luistert naar je en probeert je te helpen (bijvoorbeeld als je je niet lekker in je vel voelt).

Als je graag hebt dat ze eens langskomt, dan zeg je dit aan de dokter of de verpleegkundige.

De kinesist helpt je lichaam beter te herstellen door oefeningen te doen.

Dit kan bijvoorbeeld voor je armen, benen of borstkas.

De sociaal assistent praat met jou en je mama of papa over het ziek zijn en de mogelijke gevolgen van je opname in het ziekenhuis (bijvoorbeeld voor school).

Ze bekijkt ook of je mama of papa recht heeft op zorgverlof zodat ze bij jou kunnen zijn.

Daarnaast kan ze de hulp regelen die nodig is als je het ziekenhuis mag verlaten (bijvoorbeeld thuisverpleging of hulpmiddelen) en helpt ze met de administratie rond je ziekenhuisopname.

De ziekenhuisclowns komen elke dinsdagvoormiddag om plezier te maken met jou.