Op de foto staan de vier dokters van de kinderafdeling: dokter Emiel Baten, dr. Annick Van Cauter, dokter Luc Van den Broeck en dokter Tine Ysenbaert.

Elke ochtend komt de dokter naar je kamer om te zien hoe het met je gaat. Jij, je mama en je papa kunnen dan ook vragen stellen.

Fien Vanderyse is de verantwoordelijke van de kinderafdeling.

De verpleegkundigen zorgen overdag en 's nachts voor jou. Ze helpen je bij het wassen, geven je medicijnen, kijken hoe het met je gaat, komen je temperatuur meten en gaan soms met je mee als je een onderzoek nodig hebt. Soms moeten de verpleegkundigen ook eens minder leuke dingen bij je doen zoals bloed prikken.

Er is ook een kinderverzorgster. Zij helpt bij het opmaken van de bedden, maakt fruitpap, poetst het speelgoed en doet nog veel meer.

Elke weekdag is er een speljuf op de kinderafdeling. Zij zorgt ervoor dat je je hier leuk kan bezig houden.

Als de dokter zegt dat je uit je kamer mag, kan je met haar mee naar de speelhoek. Daar kan je spelen, knutselen, lezen of huiswerk maken. Als je op je kamer moet blijven, dan komt de speljuf bij je langs met speelgoed, een film of een spel.

De speljuf legt je ook duidelijk uit wat er zal gebeuren tijdens een onderzoek of operatie en gaat met je mee.

De kinderpsychologe komt langs als jij of je mama of papa zich zorgen maakt. Ze luistert naar je en probeert je te helpen, bijvoorbeeld als je bang bent.

Als je graag hebt dat ze eens langskomt, dan zeg je dit aan de dokter of de verpleegkundige.

De kinesist helpt je lichaam beter te herstellen door oefeningen te doen.

Dit kan bijvoorbeeld voor je armen, benen of borstkas.

De sociaal assistent praat met je mama of papa over de zorg voor jou nu je ziek bent. Ze praat soms ook met jou over het ziek zijn.

De sociaal assistent helpt ook met het regelen dat je mama of papa bij jou kan blijven in het ziekenhuis en met het invullen van papieren.

De ziekenhuisclowns brengen je elke dinsdagvoormiddag aan het lachen, samen maken jullie plezier.