Je komt binnenkort samen met je mama of papa naar het ziekenhuis voor een MR-onderzoek. Dat klinkt een beetje vreemd, maar eigenlijk wil de dokter de binnenkant van je lichaam bekijken met een machine.

Op de dag van het onderzoek schrijf je je samen met je mama of papa in aan de computer in de inkomhal. Je krijgt een nummer om naar het loket te gaan.

Een dame aan het loket geeft je een naambandje en naamstickers.

Daarna gaan jullie naar de kinderafdeling op de 7de verdieping en zeg je aan de verpleegkundige dat je er bent.

De verpleegkundige doet het naambandje om je arm of been en neemt je mee naar je kamer.

Als je dat wil, mag je jouw pyjama aandoen. Zorg er zeker voor dat je alles uitdoet wat van metaal gemaakt is. Bv. kledij met ritsen, oorbellen, speldjes voor in je haar, een bril, enz.

Als dat in orde is, kan je nog wat spelen, lezen of tv kijken.

De verpleegkundige neemt je in een bed, samen met je mama of papa, mee fotokamer op de 2de verdieping. Deze kamer wordt ook wel de radiologiezaal genoemd.

Omdat je tijdens het onderzoek de hele tijd stil moet liggen (20 tot 30 minuten), kiest de dokter ervoor om je te laten slapen. Hij gebruikt hiervoor een slaapmaskertje. Soms gebeurt het ook dat je een prik krijgt in plaats van een maskertje. Dit hangt af van je gewicht.

Net voor er foto’s genomen worden, krijg je een prikje in je hand. Daar wordt er een buisje aangehangen en komt er een verband rond. Dit zal je niet meer voelen omdat je al slaapt.

De verpleegkundige kan nu tijdens het onderzoek vloeistof in het buisje spuiten om alles goed te kunnen zien. Deze vloeistof wordt ook contrastvloeistof genoemd.

De onderzoekstafel waarop je ligt, wordt naar achter en naar voor geschoven in een tunnel.

Nu worden de foto’s genomen.

Als de dokter genoeg foto’s heeft, mag je terug naar de kinderafdeling.

Als je goed wakker bent, mag je een beetje water drinken en daarna een koekje eten.

Als dat allemaal goed gaat, wordt het buisje uit je hand gehaald. Dan mag je naar huis.