Je komt binnenkort samen met je mama of papa naar het ziekenhuis voor een MR-onderzoek. Dat klinkt een beetje vreemd, maar eigenlijk wil de dokter de binnenkant van je lichaam bekijken met een machine.

Op de dag van het onderzoek schrijf je je samen met je mama of papa in aan de computer in de inkomhal. Je krijgt een nummer om naar het loket te gaan.

Een mevrouw aan het loket geeft je een naambandje en naamstickers.

Daarna gaan jullie naar de kinderafdeling op de 7de verdieping en zeg je aan de verpleegster dat je er bent. Dit kan natuurlijk ook een verpleger zijn.

De verpleegster neemt jou en je mama of papa mee naar de onderzoekskamer.

Je mag op de onderzoekstafel gaan liggen. Mama of papa mag bij je blijven. Ook je knuffel en tutje mag je dicht bij je houden.

De verpleegster doet het naambandje om je arm of been.

Je krijgt ook een prikje in je hand. Daar wordt er een buisje aangehangen en komt er een verband rond.

Je mag nog even wachten in de wachtzaal van de kinderafdeling. Je kan er wat spelen of tv kijken.

De verpleegster neemt je, samen met je mama of papa mee naar de 2de verdieping. Hier mag je even spelen in de wachtzaal.

De verpleegster zegt je naam. Nu mag je naar de kleedkamer. Je mag alles uitdoen waar metaal in zit. ‘Metaal’ is een moeilijk woord, maar je vindt het in kledij met ritsen, oorbellen, speldjes voor in je haar, een bril, enz. Als dit in orde is, mag je naar de fotokamer.

Je mag op de onderzoekstafel gaan liggen.

Omdat de machine veel lawaai maakt, mag je naar muziek luisteren. Je krijgt hiervoor een koptelefoon. Je mama of papa mag bij je blijven en krijgt ook een koptelefoon.

De onderzoekstafel wordt naar achter en naar voor geschoven in een tunnel. Dat lijkt een beetje eng maar de tunnel is helemaal open. En de verpleger kan jou altijd zien en horen. Hij kan ook tegen je praten.

Tijdens het onderzoek spuit de verpleger iets in het buisje in je hand om alles goed te kunnen zien. Dit kan een beetje prikken.

Je moet wel proberen om stil te liggen, anders kan de machine geen mooie foto’s maken.

Als de dokter genoeg foto’s heeft, mag je terug naar de kinderafdeling.

Het buisje wordt uit je hand gehaald.

Nu zit het onderzoek er op en mag je naar huis.